Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Стихія на Кубані

Категорія:

Замість прочистки річища Кубані для запобігання повеней, колоніальна адміністрація Кубані вбухує гроші в чужий політ-технічний проект. Потерпає, як завжди, народ.
На Кубані через дощі, що не припиняються, у ріках Білій, Фарсі, Лабі, Пшише та інших притоках Кубані спостерігається різкий підйом рівня води. Паводком частково зруйнований автомобільний і пішохідний мости через ріку Білу в районі аулу Адмій. У Майкопі і Майкопському районі, на якій припав основний удар повеневих вод, у минулі вихідні було підтоплено близько 20 домоволодінь і присадибних господарств. В усіх населених пунктах, потерпілих від удару стихії, уже відновлені телефонний зв’язок і енергопостачання.

У суботу в Туапсинському районі, а саме в Шаумянському, Жовтневому і Новомихайлівському округах, понад 130 будинків були затоплені ріками Псебе й Єлизаветка, що вийшли з берегів. Змито 3 великих мости і кілька дрібних, багато домоволодінь підтоплено. За даними штабу цивільної оборони і надзвичайних ситуацій та по розповідях очевидців, рівень води перевищував 4 метри. У деяких будинках вода досягала відмітки 110 сантиметрів. Були здійснені заходи з евакуації людей, 3 чоловіки були доставлені до Шаумянської дільничної лікарні. У цей же день постраждалим були надані речі першої необхідності.

У Мостовському районі основний удар стихії припав на селище Псєбай. Три вулиці цього населеного пункту було цілком затоплено. Повінь, що пройшла в передгірній зоні Кубані в минулі вихідні, не обійшло стороною і Білоріченський район. У ніч на неділю тут різко збільшився рівень води в ріках Біла і Пшеха. У результаті постраждало 6 населених пунктів.

Велика повінь на Кубані була у грудні 2001 – січні 2002 року. Як стверджує адміністрація Темрюкського району Краснодарського краю головною причиною повені є намульно-пісковий нанос в річищах ріки Кубань, що різко знижує обсяг води, зносимий з Кубані в Азовське море. В умовах стабільного снігопаду та низьких температур на лінії поєднання дельти Кубані та Азовського моря, де глибина річища не перевищує влітку 50-60 сантиметрів, створюються крижані тороси, що практично зупиняють схід повеневої води.

Ще у 2001 році було розроблено проект з розчистки гирла Кубані та Козачого Єрика, що мало б запобігти утворенню крижаних заторів у дельті Кубані. Обсяг проекту – 1 млн. 700 тисяч рублів. Але на проект було виділено лише 50 тисяч рублів.

Велика повінь була на Кубані й у червні 2002 року. Цього разу причиною стали не крижані тороси, а тривалі дощі і аварійний стан гідротехнічних споруд.

Але колоніальна адміністрація Кубані на чолі з Олександром Ткачовим ігнорує інтереси ввіреної йому “провінції” і “вбухує” понад 300 млн рублів в московський політ-технічний проект “тузлінська дамба”. Щоправда, робить він це під обіцянку подальшої компенсації. Але через те, що “бліц-кріґ” не вдався, гроші з центру можуть не повернути.

Таким чином, дуже високою залишається ймовірність, що взимку чи весною на Кубані буде чергова повінь. Тому що краснодарський губернатор викинув у Чорне море 300 млн. рублів, і не знайшов пари млн. на дійсно необхідні заходи.

Все це ще неодноразово згадають кубанці. Врешті-решт, тільки перетворення Кубані на самостійну політико-адміністративну одиницю, аж до створення незалежної держави, дозволить дійсно кубанській владі вирішувати це і багато інших завдань на користь власного народу.


----------------------------------------------------

В тему:

Касьянов змушений віджартовуватися

Непорозуміння в гадючнику

Чи проіснує Росія до 2005 року

Етнополітична карта світу XXI століття
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи