Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Заробітчани теж громадяни

Ініційовано створення спілки захисту прав трудових мігрантів з України.
Обласні осередки опозиційних партій на Львівщині виступили з ініціативою створення спілки захисту прав трудових мігрантів з України. Основний акцент робиться на виборчому праві заробітчан, повідомляє «Німецька хвиля».

За словами голови Львівського обласного осередку УРП “Собор” Ростислава Новоженця, опозиція занепокоєна можливими фальсифікаціями під час президентських виборів, особливо якщо йтиметься про голоси заробітчан. За неофіційними підрахунками на заробітки за кордон виїхало від 5 до 7 мільйонів українців, а це близько 20% виборців. Більшість заробітчан – мешканці Західної України, які в основному є прихильниками української опозиції, а отже й голосуватимуть за її кандидата в президенти, вважає він.

Ростислав Новоженець переконаний, що за процесом голосування на виборчих дільницях за кордоном незалежного контролю не буде.

“Чинні міжнародні документи, які схвалила Україна, дають можливість українським громадянам за кордоном проголосувати. Інша справа, чи створять консульства і посольства умови для цього” – сказав він.

Новоженець додав, що більшість українців працюють за кордоном нелегально, а тому боятимуться приходити на виборчі дільниці. І нагадав, що угоду про легалізацію нелегальних мігрантів з України підписано лише з Португалією. На його думку, найбільше фальсифікацій з голосами українських виборців-заробітчан буде в Росії.


----------------------------------------------------

В тему:

Нардеп О. Білозір: «Влада готується до фальсифікацій на закордонних дільницях»

Тимошенко кличе діаспору

Оксана Білозір: Проблеми трудової міграції може розглянути наступна сесія ПАРЄ

Ющенко в турі Європою – підтримка “четвертої хвилі” української міґрації

Оксана Білозір пропонує врегулювати права закордонних українців

Форум Українців Чеської республіки пропонує співпрацю
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи