Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Жоден з нелегалів на виборчі дільниці не з’явиться

Заступник голови Української народної партії Антон Бутейко, перебуваючи на Івано-Франківщині, відповідаючи на запитання “Як голосуватимуть наші заробітчани, яких, за різними підрахунками, від 5 до 7 мільйонів? Чи не будуть їхні бюлетені використані для фальсифікацій?”, апелюючи до свого досвіду перебування на посаді посла України в США, зазначив:
- Говорячи про голосування за кордоном, треба розрізняти, що там є люди, які живуть легітимно і перебувають на консульському обліку; які проживають легітимно, але не зареєстровані в консульських установах України; нарешті, є громадяни, які проживають за кордоном нелегально.

На мою думку, жоден із тих, що проживають нелегально, на виборчі дільниці не з’являться, бо вони чітко усвідомлюють, що є спецслужби, які відслідковують всіх нелегалів. Тому я собі не уявляю, як вони зможуть проголосувати. Ті люди, які перебувають на консульському обліку, теж не всі прийдуть на вибори, бо проживають далеко від виборчих дільниць. Якщо взяти США, то це відстані у кілька тисяч кілометрів. Або у Канаді – Оттава і Ванкувер, — щоб купити квиток і прилетіти проголосувати, треба мати сотні доларів. А частина людей, які перебувають на консульському обліку, можуть не прийти на вибори з якихось інших міркувань – навіть на знак протесту проти цієї влади, яка змусила їх виїхати за кордон.

Можливості для фальшування голосування великі. Все буде залежати від чесності і принциповості послів та їх здатності протистояти тискові, що на них буде чинитися. В 1999 році у мене в посольстві в США на консульському обліку було 11 тис. громадян. Знаючи, що всі вони на вибори не прийдуть, я тоді зробив заявку на 600 бюлетенів, а мені все одно вислали 11 тис. Коли я запитав — для чого, мені відповіли: ти що, не знаєш, що з ними треба робити? Я сказав, що знаю і буду робити так, як велить закон. Було використано стільки бюлетенів, скільки людей прийшло голосувати. Решту я відіслав назад. А через кілька днів отримав вказівку про дострокове відкликання з посади посла”.


----------------------------------------------------

В тему:

Позиція УВКР щодо виборів Президента України

Як голосуватимуть українці в Росії

Громадяни України, що проживають у Сибіру, зможуть проголосувати на виборах президента тільки в Тюмені

Вибори Президента України: італійські особливості

Заробітчани зможуть проголосувати

Скорочення шляху. Національний лідер-2004: мобілізатор чи цілитель?

Українці Італії прагнуть чесних виборів і свободи малому бізнесу в Україні
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи