Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як голосуватимуть українці в Росії

Правління Об’єднання Українців Росії розглянуло питання, пов’язані з проведенням виборів Президента України.
Схвалено звернення Світового Конгресу Українців до Українських Крайових Центральних Репрезентацій, місцевих відділів та організацій і громадян України в діаспорі. Об’єднання українців Росії поділяє думку СКУ, що необхідно допомогти Українській державі провести демократичні, прозорі і правові вибори Президента України. Як відомо, голосування відбудеться 31 жовтня цього року.

Розглянуто і схвалено також звернення народного депутата України, голови Всеукраїнської громадської організації “Українська Взаємодопомога” народної артистки України Оксани Білозір. У ньому вона, зокрема, звертаючись до громадян України, які перебувають за кордоном, зазначає: “Нині ми стоїмо на порозі вирішальних суспільно-політичних подій в Україні, які можуть докорінно змінити долю країни та нашого народу. Ці зміни великою мірою залежать від вас, від вашої громадянської позиції, від вашої сміливості і принциповості. Адже громадяни України, які перебувають за її межами, становлять більше чверті всіх українських виборців. І слово, сказане вами, може стати вирішальним у боротьбі за добробут і процвітання української нації”.

Правління ОУР утворило групу міжнародних спостерігачів від Об’єднання (у складі міжнародних спостерігачів Світового Конгресу Українців) з числа громадян Російської Федерації. Керівником групи призначено першого заступника голови ОУР, голову регіональної громадської організації “Українці Москви” Валерія Семененка. Члени групи виїдуть в Україну та візьмуть безпосередню участь у спостереженні за підготовкою та проведенням виборів.

Утворено також групу сприяння громадянам України, які постійно проживають або тимчасово перебувають в Російській Федерації, в участі у виборах Президента України на територїї Росії (групу сприяння виборам). Зазначену групу з числа членів ОУР – громадян України очолить заступник голови ОУР Юрій Кононенко. На групу покладено, зокрема, координацію зв’язків з громадянами України на території Росії, а також з Посольством та Генеральними консульствами України в РФ.

Оскільки офіційні представництва Української держави є далеко не в усіх російських регіонах, громадяни України часто звертаються за вирішенням своїх питань до організованих українських осередків Росії. У зв’язку з цим, Правління ОУР доручило регіональним українським організаціям Росії надати активне сприяння громадянам України в їхній участі у виборах Президента України та додатково розглянути кандидатури міжнародних спостерігачів.

Українським організаціям Російської Федерації надіслані повни тексти звернень Світового Конгресу Українців та народного депутата України О.Білозір; закону України “Про вибори Президента України”; зразки заяви громадянина України про включення його до списку виборців на закордонній дільниці та реєстру заяв; анкети офіційного спостерігача від іноземної держави, міжнародної організації; відомостей про кандидатури до складу дільничних виборчих комісій та відповідних заяв; відомостей про реєстрацію офіційних спостерігачів та відповідних заяв; календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення виборів Президента України; рекомендації щодо реалізації виборчих прав громадян України, які перебувають за кордоном.


---------------------------------------

Об’єднана прес-служба Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії”, Об’єднання українців Росії та Бібліотеки української літератури в Москві

Контакти (керівник служби Юрій Кононенко):
Тел./факс +7 095 118-9192
Тел. +7 095 737-8834
E-mail: [email protected]
Web: www.webcenter.ru/~libukr
www.ukrrus.org


----------------------------------------------------

В тему:

Громадяни України, що проживають у Сибіру, зможуть проголосувати на виборах президента тільки в Тюмені

Вибори Президента України: італійські особливості

М.Стріха: схоже, що мільйони українців за кордоном не зможуть скористатися зі свого права голосу

Наша Україна закликає голосувати трудових мігрантів
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи