Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Музика з “барикад”

Хвиля створення “жовтогарячих” гітів набуває небезпечних конвеєрних ознак шоу-бізнесу, на кшталт виробництва відкриваючих вуста дівчаток-одноденок.
В гонитві за майданною хвилею виконавці часто-густо забувають про гідну якість награнь, але як би там не було, минулий тиждень все ж додав низку вартих уваги новинок.

Найдовершенішою, мабуть, можна вважати пісню “Пора!”, заспівану Музикантами Львова у вигляді цілком цивільного поп-забійника в т.зв. манері “всі зірки”. За товариською назвою справді стоїть поважна когорта знаних не лише в Місті Лева піснярів: капела Піккардійська Терція, Тамара Ґорґішелі (вокалістка гурту Ґорґішелі), Андрій Віхоть (гурт Конгрес), Юрій Цветков, Ліля Ваврин, Настя Кочетова, Віка Попá, Олександр Войтович, Олександр Загороднюк. Слова написав відомий поет Володимир Цибулько, а музику Юрій Дуда з гурту Плач Єремії та Володимир Якимець, тенор і заразом художній керівник Піккардійської Терції. Не виключено, що з бігом часу вона поступово потіснить гіп-гопову “Разом нас багато”від Гринджолів.

Херсонській ватазі Роллікс навмисно до нинішньої доби не треба було й нічого нового вигадувати, позаяк ще у 2001 році під враженням акції “Україна без Кучми”, Першого наметового містечка на Хрещатику та нерозкритого вбивства Ґії Ґонґадзе в хлопаків народилася пісня “Хвора генерація”. Тоді вона набула невеликого розголосу: гурт разочок заграв її в столичному клубі “Ультра” та під час кількох виступів вдома. Втім, по місцевому державному “Радіо Таврія” вона теж встигла пролунати. Однак якогось повсюдного оприлюднення пісня в ті роки не отримала. На жаль, хлопаки з Ролліксу записали “Хвору генерацію” тільки в демо-якості і за порадою знайомих з херсонських спецслужб не поспішали переводити її в добірне студійне звучання, позаяк в стежині використовується уривок із виступу Л. Кучми на телеканалі ICTV. За словами Дмитра Ігнатова, вокаліста Роллікса, зараз музики шкодують, що не довели справу до кінця, бо “Хвора генерація” могла б на рівних стати в одну лаву із жовтогарячими забійниками сьогодення: “Я не хочу” Тартака, Мотор’ролльними “Революція” і “Вперед до сказу”, “Час прийшов” De SHIFER’а за уч. ILF.FA, і звісно ж, Гринджолівською “Разом нас багато”. Однак навіть і демо-якість не завадила потрапити херсонській “Хворій генерації” в простір: вже деякий час вона крутиться на місцинному “Радіо Квіт” Києво-Могилянської академії. В МіжМережжі з піснею можна вільно ознайомитися тут.

За цією ж пропискою можна надибати й інші пісні “жовтогарячої” пори.

До написання “помаранчових” шлягерів підключилася Волинь. Рівненський популярний співак Сашко НЕВЖЕ разом з Костянтином Жужою та читанкарем під назвиськом Чьос, записали на місцевій “Nelly Studio” річ "Усі разом (Помаранчева Україна)". Пан Сашко склав музику, Костянтин Жужа слова, а Чьос – уривок читки. Музиканти вважають свій доробок Гімном єдності Українського народу. Вільно завантажити це награння можна на сторінці www.agat.biz.

Львівська поп-робітня, схоже, вирішила встановити за собою першість у виробництві “жовтих і гарячих” гітів. Не встигли ще як слід пролунати награння “Ющенко – президент!” від Захара, “Вставай!” від формації mp3 та вищезгадана “Пора!” від збірної львівських співців, як сторінка www.navsi100.com у розділі “Нова пісня” вивісила для вільного завантаження інший забійник: “На Майдані” від гурту Де Був Бір. Як зазначено у рубриці, ватага присвячує її столичному Майдану Незалежності і всім людям, які на ньому збиралися, аби мирно виборювати свої права, тобто жителям від Сходу до Заходу України. Музиканти переконані: віче на Майдані довело, що ми – єдині, що ми – Українці. “І це звучить гордо!” – підсумовується на www.navsi100.com.

Днями згадані пісні можна буде вільно завантажувати зі сторінки www.fdr.com.ua в якості 256 кБіт/с.


--------------------------------------------------

“ФДР-вісті з Краю”
(українські музичні новини)
Юрко ЗЕЛЕНИЙ, упорядник ФДР-вістей з Краю
вул. Оболонська, 21
4-й поверх, Праве крило
Київ 04071
Україна
+38 (067) 94-658-34
+38 (044) 417-56-14
+38 (044) 233-36-34
E-mail: [email protected]
Web: www.fdr.com.ua


----------------------------------------------------

В тему:

Музика і революція

«Ми разом, нас багато!»

У “скажених голів” є надія...

Вся Європа в помаранчевому, а в Росії на концерті Руслани кричали: “Київ – молодець!”

Руслана започатковує “фан-клуб України у Європі”

Остання барикада Харкова
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи