Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Акція “Не будь байдужим” у містечку Яготин

Містечко Яготин зібрало сотні гостей з кількох областей на патріотичну акцію “Не будь байдужим”.
Організатори переконані: щоб Україна стала європейською державою – треба зробити Європою саме провінцію.

Маленькі містечка нашої країни приміряють на себе європейські фасони. Хоча вкраплення шикарного життя тут поки що чергуються з іще радянськими атавізмами. У Яготині до розважального центру із воістину європейською назвою “Гранд” підвозить ось такий бус. Щоправда, охочих відірватися це не бентежить.

Юрій, гість Яготина:
“В цьому комплексі є ще сауна, перукарня, косметичний кабінет, тобто чим не Європа”.

Яготин став другим містом, де пройшла акція “Не будь байдужим”. Захід, мета якого виховання патріотизму для розбудови європейської держави, організований також був по-європейському. Зокрема, на час акції у місті не продавали спиртні напої.

Валерій Умрихін, співорганізатор акції:
“Треба вже якось нам відходити від цього азійського типу, що “веселье на Руси – испитие” ніде ні на якій такій імпрезі за кордоном немає продажу алкоголю тим більше в скляній тарі”.

Аби вкотре переконати городян та гостей міста в унікальності нашої історії та культури їм представляли давні та сучасні вироби народних майстрів. А доповнював усе це музичний супровід – автентичний спів, гра на старосвітській лірі. Молодь же розважали сучасні гурти. “Скай”, “Моторола”, “Тартак”.

Сашко Положинський, учасник гурту “Тартак”:
“Якщо ми народ, який має свою історію, то ось нам на підтвердження історична музика, історичні пісні, якщо ми народ який може бути сучасним і актуальним у сучасному світі – то ось вам сучасна музика”.

Сама молодь запевняла: переконувати її в тому, що українське - це супер, насправді, не треба. Вона це знає. Але - скаржиться - звичка – страшна сила.

Тоня, гостя з Полтави:
“Если мы живем в Украине мы должны полностью овладевать этим языком, мы стремимся к украинскому это просто привычка скажем так”.

Виховання ж у собі європейця починається з побуту. Як от викидати непотріб до смітника, а не собі під ноги. От у цьому сенсі – відзначали гості – 24-тисячний Яготин – уже справжня Європа.


----------------------------------------------------

В тему:

Проект Сенсар: мова, одяг, Лінукс

Мова і війна

Магія слова
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи