Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Олігархи погрожують Ющенку страйком і колапсом

Світ:

Українські металургійні підприємства послали звернення Президентові України Віктору Ющенку, вимагаючи вирішити складну ситуацію в газовій галузі - повідомляють ЛIГАБiзнесIнформ та ІТАР-ТАСС.
Підприємства, серед яких Алчевський металургійний комбінат, Алчевський коксохімічний завод, "Азовсталь", "Баглейкокс", "Дніпрококс", Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського, Дніпропетровський трубний завод, Єнакіївський металургійний завод, Краматорський металургійний завод, Макіївський металургійний завод, Північний і Центральний гірничо-збагачувальні комбінати, ПХО "Укрметаллургпром" і ТОВ "Технологія", вимагають зупинити "всі нелегітимні переговори" з "Газпромом" і відкликати повноваження в Кабміну України на підписання міждержавної угоди.

Під листом до Президента поставили свої підписи підприємства, які переважно контролюють Рінат Ахметов, Віктор Пінчук і Сергій Тарута.

Промисловці вимагають делегувати на переговори з "Газпромом" нову групу кваліфікованих парламентаріїв, склад якої попередньо слід погодити з громадськістю і парламентом, а також зобов’язати її керуватися раніше чинними угодами про газ із Росією та Туркменістаном.

"Ми лишаємо за собою право звернутися до своїх трудових колективів із роз’ясненням усієї глибини проблем, які на нас чекають у разі, якщо не буде вжито ефективних дій. І якщо нас не почує влада, нам доведеться вдатися до акцій протесту", – заявили в зверненні керівники промислових підприємств.

Як вважають автори звернення, реальна вартість газу на 1-е півріччя 2006 року для промислових споживачів буде близько 150 дол. (95 дол. плюс транспортування, компенсація населенню і комунально-побутовим службам, прибуток "Нафтогазу" і ПДВ). За 2-е півріччя 2006 року ціна невідома.

За їхніми припущеннями, вже з першого місяця 2006 року почнеться значний спад темпів зростання економіки до рівня невдалого 2005-го.

Далі можлива "зупинка підприємств, втрата зовнішніх ринків, гіперінфляція, різке обвалення національної валюти".

На думку промисловців, "команда Ющенка протягом року роботи не підготувала суспільство і промисловість до збільшення цін на природний газ".

Минулого тижня аналогічне відкрите звернення до Президента України зробили 23 українських металургійних підприємства, заявляючи про можливий параліч української економіки і втрату ринків через домовленість України та Росії про ціни на постачання і транзит природного газу.

----------------------------------------
В тему:

Від газової кризи до Третього Гетьманату
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи