Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Повертаються в моду квітчасті українські вишиванки - тепер їх носитимуть і в Європі

Візерунки української вишивки стануть трендом наступного сезону “весна-літо”: Міра Франкевич - молода німецька дизайнерка, презентуватиме свою колекцію вишиваного одягу в Україні. Це буде практичність по-європейськи та краса по-українськи – каже вона.
Українські цінності у родині Міри передавалися з покоління в покоління, хоч батьківщину залишили ще її дідусь і бабуся. Тепер, після навчання в Королівській академії мистецтв в Антверпені та Академії мистецтв у Берліні, молода німецька дизайнерка презентує колекцію одягу з елементами старовинної української вишивки.

Головна прикраса колекції - орнаменти- здебільшого львівського походження, - там Міра купувала старовинні українські вишиванки. Актуальні кольори – класичні чорний, білий та коричневий з червоними та фіолетовими акцентами. Міра сподівається, що колекція припаде до смаку як українському, так і європейському жіноцтву.

Різні вподобання в одязі українських та німецьких жінок, на які орієнтується дизайнерка, зумовлені, на її думку, менталітетом.

Утім, попри різні смаки, тенденція української вишивки має шанси стати популярною і в Україні, і в Європі. Першими патріотичну колекцію німецького дизайнера з українським корінням незабаром оцінять українки.


----------------------------------------------------

В тему:

Проект Сенсар: мова, одяг, Лінукс

Нова арійська культура: естетика, стиль, дизайн

Модна тенденція (2003 рік)

Kyiv fashion 2004

Kyiv Fashion 2005

Джинсові вишиванки: “мікс” українського й американського

Жнива родинної пам’яті

Український костюм у часі і просторі
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи