Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Дайте, депутати, в руки пістолет...

Світ:

Якщо закон дозволить звичайним громадянам купувати та зберігати вогнепальну зброю, то кількість тяжких злочинів зросте. Так вважають українські правоохоронці. Натомість депутати кажуть, що закон про зброю зробить невигідним її приховування та нелегальне зберігання.
На думку речника міністерства внутрішніх справ, Олександра Зарубицького, з одного боку, зловмисники може і не наважаться напасти на людину, якщо закон дозволить носити зброю. Інша річ, що пістолет може опинитися і в руках злочинця. Тоді буде просто небезпечно ходити по вулицях.

Олександр Зарубицький, речник МВС:
Коли людина купує зброю, вона приносить відповідні довідки від психіатра, а якщо сьогодні з нею все нормально, а завтра у неї стрес чи нервовий зрив, тож де гарантія, що він буде адекватно поводити себе? З іншого боку, ми розуміємо тут інтерес тих народних депутатів, які пропонують цей закон. Адже звичайній людині грошей на пістолет не вистачить.

У вівторок парламент розглядав два законопроекти про зброю. Один з них подав народний депутат Йосип Вінський, інший, Леонід Чернівецький. Проте Йосип Вінський твердить, що його законопроект навпаки, дбає тільки про самооборону людини, а не про вільне використання та застосування вогнепальної зброї.

Йосип Вінський, народний депутат.
Якщо порівнювати наші законопроекти, то Чернівецький – яструб, а я - голуб. Бо я пропоную, щоб закон дозволив зрою тільки з гумовими кулями для самооборони.

Депутат Леонід Черновецький каже, що зараз і так чимало українців, нелегально володіють зброєю. Той закон, який він пропонує ухвалити, за словами Черновецького, зробить невигідним приховування зброї.

Леонід Черновецький, народний депутат:
Я не пропонував ніякої коротко ствольної зброї, яку зможе кожен носити. Це вигадки тих, хто не хоче звичайного закону, який би врегулював все, як у цивілізованій країні.

Водночас, правоохоронці пропонують компроміс - вони не проти, щоб люди могли купувати для самозахисту пістолети та револьвери з гумовими кулями. Вони твердять, що зброя з гумовими кулями не завдає серйозних поранень.


Аудіозапис передачі


----------------------------------------------------

В тему:

МВС проти озброєння українських громадян пістолетами та револьверами

Полеміка про зброю

Більше зброї — менше злочинів

Зброя для генофонду

Людина і пістолет. Хто винний і що робити?

Селекція погрозою

Союз Цивільна зброя

У моєї дівчинки є одна маленька штучка


--------------------------------------------------------

дискусія про право на володіння вогнепальною зброєю на сайті “Спільна Дія”
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи