Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вечір Шевченка у Вербасі

У місті Вербас (північний район Сербії, Автономний край Воєводина) у неділю, 13 квітня організовано Вечір Тараса Шевченка, як традиційну маніфестацію українців.
Вечір віршів та пісень на слова Шевченка влаштувала вербаська Філія Товариства “Просвіта”, а у програмі, крім активистів “Просвіти” участь брали члени Культурно-просвітнього товаристсва Карпати, Сестри Служебниці Пречистої Діви Марії Монастиря у Вербасі та гості - співацька група Галичаночки з сусіднього міста Кула. Читалися вірші Шевченка, співалися пісні, гарно оздоблена сцена та шевченківський куточок справляли приємне враження присутнім глядачам, котрих було гарне число, понад 150. У рамках програми Тараса Шевченка у Вербасі присутні мали нагоду подивитися і сюжети документально-художнього фільма “Заповіт” про життя і творчість Шевченка.

Українська громада міста Вербас, де, за переписом населення, живе коло тисячі українців (з сукупно 23 тисячі населення) є активною у загальному громадському житті, зокрема українському, а вечорі Шевченка є одним із заходів, до кого активно включається. У програмах найбільше активними є учні школи факультативів української мови з елементами національної культури під проводом учительки Олі Станков а Товариство “Карпати” плекає танці та пісні нашого народу та народів оточення. У місті Вербас організовується відзначення Дня незалежності України, принагідні Дні матері та етнографічно-сценічні програми на різні теми національного спрямування.

Вечорі Тараса Шевченка ще влаштовано у двох осередках-Філіях Товариства “Просвіта”, у містах Інджія та Кула, а центральну об`єднану програма заплановано провести у столиці Автономного Краю Воєводина Новому Саді.


DRUSTVO za ukrajinski jezik, knjizevnost i kulturu “PROSVITA”

Devet Jugovica 3/3 , 21000 Novi Sad, Srbija i Crna Gora
tel.: +381 (64) 16 17 348, +381 (21) 707 052 - Predsednik ,
+381 (21) 623 715, +381 (64) 16 10 432 - Sekretar
[email protected]
www.prosvitaukrainian.org.yu


-------------------------------------------------------------------

Про життя української громади в Сербії:

Дні Тараса Шевченка

Візит делегації Світового Конгресу Українців до Сербії і Чорногорії

Перепис населення у Сербії 2002-го року: кількість українців зросла

Сумна вістка

Українці Югославії об'єднуються
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи