Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Європарламенті створено крайньо-праву групу

Крайньо-праві депутати зуміли об’єднатись у Європарламенті, набравши достатню кількість членів для формування політичної групи, що дає право на доступ до ЄС-овських фондів.

Група була утворена у вівторок, 9 січня, і змогла подолати необхідний за правилами ЄС бар’єр з кількості депутатів для формування групи – 20 депутатів з 6 різних країн.

Строката група включає у свій склад політиків від анти-циганської ксенофобської Велико Румунської Партії до французького та бельгійського анті-іммігрантських Національного Фронту та Vlaams Belang.

Також до складу групи входять Ендрю Мелцер (Andrew Molzer – австрійський депутат Європарламенту, виключений із крайньо-правої партії в Австрії за надмірний екстремізм), Дімітар Стоянов (болгарський депутат Європарламенту, що викликав скандал минулого року, коли він поширив образливий e-mail про циган) і два італійські депутати – Люца Ромагнолі (Luca Romagnoli) та Алессандра Муссоліні (Alessandra Mussolini – онука Беніто).

Групу очолюватиме Бруно Ґолніш (Bruno Gollnisch), член Національного Фронту. Група називатиметься “Ідентичність, Традиція і Суверенітет” (Identity, Tradition and Sovereignty).

Випрацювавши політичні вимоги, з якими вони всі згідні – переважно анті-іммігрантські, проти конституції ЄС та проти членства Туреччини в ЄС – члени групи негайно відправлять текст президенту Європарламенту Йозепу Борелу (Josep Borell).

Однім із останніх обов’язків пана Борела (наступного тижня він складає свої повноваження) буде офіційне проголошення про створення групи на найближчому пленарному засіданні в Страсбурзі, - відмічає джерело в Європарламенті.

Після цього група отримає доступ до ЄС-овських фондів і до деяких посад у Європарламенті, таких як заступники голів комітетів [в англ. тексті: “vice-presidency of a committee”].

Загалом до складу групи входять 7 французьких депутатів (“Front National”), п’ять румунських (“Romania Mare”), три фламандці (“Vlaams Belang”), два італійці (“Lista Mussolini” та “Fiamma Tricolore”) і по одному депутату від Болгарії (“Атака”), Австрії та Об’єднаного Королівства (обидва незалежні).


Far-right group formed in European Parliament
Honor Mahony, “EUobserver”, 09 січня 2005.

Переклав Володимир Щербина


----------------------------------------------------

В тему:

Євросоюз - не Європа

Європейське Агентство з Безпеки малює похмуре майбутнє

Крайньо-праві партії Європи об’єднують сили

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи