Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Соціалісти закликають до політичного ембарго проти крайньо-правої групи

Лідер соціалістів Мартін Шульц (Martin Schultz) збирається закликати інші політичні групи в Європарламенті об’єднати зусилля, щоб обмежити можливості нової крайньо-правої групи (офіційно про створення якої буде оголошено наступного тижня) та збільшити мінімальну кількість депутатів, необхідну для утворення групи.

Нова крайньо-права група – її назва “Ідентичність, Традиція, Суверенітет”, формально про її створення буде оголошено наступного тижня – збирає до купи анти-іммігрантських та ксенофобних депутатів Європарламенту, а її лідер очікує рішення суду за заперечення голокосту.

За існуючим регламентом Європарламенту група отримує право на одну чи дві посади заступників голів комітетів. Але отримання такої посади відбувається на рівні комітетів, коли самі члени комітету голосують за кандидата таємним голосуванням.

“Соціалісти виступили з ініціативою формально закликати своїх політичних суперників «тримати їх [тобто крайньо-правих] подалі від роботи над рішеннями», для чого треба зробити так, щоб їхні кандидати не були обрані,” – повідомив журналістам речник соціалістичної фракції у п’ятницю, 12 січня.

Хоча інші групи підкреслюють, що треба дотримуватись існуючих правил і формально не можна позбавляти групу її прав, але вони погоджуються з ідеєю політичного ембарго.

“Позиція крайньо-правої групи буде слабкою,” – коментує речник право-центристської фракції EPP-ED, і додає, що при роздачі комітетів буде голосування за заступників голів, і “я не думаю, що хтось із моїх членів проголосує за їх кандидатів”.

Речник лібералів додає: “Якщо вони висуватимуться на третього або четвертого заступника голови, наприклад, комітету з рибальства, то буде інтелектуально цікавим подивитись, як вони проводитимуть там свою расистську пропаганду”.


Нові правила тільки для нового складу парламенту

Деякі провідні депутати поділяють думку, що крайньо-праві депутати залишаться маргінальними та ізольованими в законодавчому органі ЄС.

Лідер “зелених” Моніка Фрассоні (Monica Frassoni) заявила відносно створення групи, що “це погане відображення реальності сьогоднішньої Європи”, але додала, що в принципі це мало що змінює.

“Право-екстремістські депутати вже є в цієї будівлі, і той факт, що вони організувались у політичну групу не дасть їм бíльшого впливу в парламенті. Вони залишаться маргіналами.”

Але останні події викликали дебати про необхідність запровадження нових процедурних правил для асамблей ЄС, що відображали б зростання числа депутатів з 732 до 785 після вступу з 1 січня Болгарії та Румунії до блоку 27 країн.

На даний момент 20 депутатів з 6 різних країн мають потребу у створенні політичної групи, що надає доступ до ЄС-овських грошей, роботи та посад в парламенті.

Соціалісти стверджують, що поріг для створенні групи занадто низький, і його треба змінти.

Але речник право-центристів заявив у п’ятницю, що групи попередньо домовились про те, що будь-які зміни будуть застосовуватись лише для наступного складу парламенту, який буде обраний у 2009 році, адже “було б ненормальним змінювати правила під час поточного парламентського строку”.


Socialists urge political embargo against far-right group
Lucia Kubosova, “EUobserver”, 12 січня 2007.

Переклав Володимир Щербина


----------------------------------------------------

В тему:

В Європарламенті створено крайньо-праву групу

Націоналізм і лібералізм

Свобода і порядок

Коли мігранти з'їдять Європу

Українська молодь стає ультраправою

Майже третину інтернет-аудиторії Бі-Бі-Сі складають расисти

Слов'янський расизм

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи