Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українці розгорнули дискусії щодо походження великоросів

Світ:

На українському радіоканалі "Культура" триває дискусія про фіно-угорське майбутнє Російської Федерації. 14 листопада в гостях у ведучого політичної радіопередачі Михайла Сидоржевського побував представник Київського товариства культури народів фіно-пермської групи Ростислав Мартинюк.
Говорили про майбутні вибори в Ґосдуму Російської Федерації, які відбудуться 2 грудня. Проте слухачі, що телефонували до студії, вимагали пояснень: великороси - це фіно-угри чи ні? Хтось говорив про тотальну фіно-угорську гідронімію в центральних областях РФ, іншого хвилювала китайська колонізація Сибіру, а одна із слухачок взагалі хвилин п'ять розповідала про фіно-угорські запозичення в живій великоруській мові.

- Великороси говорять "у мене є", тоді як всі слов'яни - зокрема українці - "я маю". "У мене є" - типова калька з фінського "мінулла він", та інших фінських мов, - не угамовувався анонімний дослідник живої великоруської мови.

- Путін, наскільки я знаю, теж фінською національності, - пробасив хтось в трубку після паузи. - Правда це чи ні?

Мартинюк не став сперечатися про "фінські лаври" Путіна, надто, що за новими даними Президент РФ має не тільки вепське, але й ерзянське коріння - за якимись родичами-шокшанами.

- В Кремлі панує прихована земляцька порука, фіно-угорська в своїй основі, - сказав Мартинюк. - Путіну вигідно мати і фіно-балтійське, і фіно-волзьке коріння - обидві групи широко представлені в московській владі і це допомагає йому відчувати себе упевнено, - вважає Ростислав Мартинюк.

Підсумком фіно-угорської дискусії став спільний висновок, що у фіно-угрів в Російські Федерації велике майбутнє. Власне тому, що майбутнє це – фіно-угорське.

ОК, Комінарод.ру


--------------------------------------

В тему:

Відродження фінської Євразії

Країна Моксель, або чому московитів почали називати кацапами

Доля вепсів у Росії

Позичена самобутність

До питання походження «великого и могучего»

Екс-басист ДДТ закликає створити Іжорський Національний Округ

Фінляндія хоче забрати у Росії Карелію

Молодь Росії спивається

Москва змінює колір

Ісламізація Москви. Карма

Етнополітична карта світу 21 століття
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи