Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Фестиваль «Українське Різдво»

презентував заключний святковий концерт в Національній Опері України


В рамках Першого всеукраїнського фестивалю мистецтв і духовної культури „Українське Різдво” відбувся заключний концерт в Національній опері „Святвечір на Ордана”, який пройшов 18 січня за участю артистів та учасників усіх попередніх дійств цього великого проекту. Серед них Ніна Матвієнко, Лірник Сашко, Остап Стахів, хори «Хрещатик» та «Дзвони Подолу», Чоловіча капела ім. Л.Ревуцького, а також ансамблі «Дай Боже!», «Арс Нова», «Брати Блюзу», «Київ-Сакс-Квартет», «Мен Саунд» і Симфонічний оркестр Українського радіо. В антрактному інтерактивному дійстві взяли участь хори „Гомін”, „Дреговичі”, „Відродження”, „Буття”, вертеп „Мистецький Курінь”, а також було експоновано галерею найкращих народних майстрів з музею Пирогова.


Хор «Гомін» на сходах Опери


На концерті також було підбито підсумки двох конкурсів, що проводились в рамках Фестивалю: конкурсу дзвонарів „Свято різдвяних дзвонів” та конкурсу журналістів „Українське Різдво”. Переможцями першого, що відбувся 7 січня на Дзвіниці Володимирського Собору визначено чотирьох – Миколу Іванова (дзвонар та хорист Володимирського собору, професійний скрипаль симфонічного оркестру телебачення і радіо), Романа Захарченка (дзвонар двох церковних дзвіниць Києва), а Геннадій Хлопотов (артист національного симфонічного оркестру за класом ударні інструменти) та Олександр Томчук (професійний музикант та ударник ансамблю „Арс нова”) поділили премії третього ступеню. Останні – випускники Національної консерваторії.

Ще на початку фестивалю в рамках прес-конференції в УНІАН організатори оголосили конкурс для ЗМІ на найкраще сприяння висвітленню заходів та місії проекту „Українське Різдво”. Мета конкурсу – простимулювати вихід просвітницьких матеріалів в галузі українських зимових обрядових традицій – захопила учасників і дала свої вражаючі результати. Аналітична робота журі конкурсу, до складу якого увійшли директор Українського Промоційного Альянсу Тіна Пересунько, продюсер фестивалю „Українське Різдво” Кирило Стеценко та генеральний директор маркетинг-партнеру фестивалю інформаційно-аналітичної агенції „Наш час” Тетяна Харламова, тривала понад місяць. Переможців було визначено у шістьох категоріях ЗМІ: телебачення, радіо, преса, Інтернет, інформагентства та фотографи. У категорії „Найкраща телевізійна підтримка” переміг канал „Інтер” в особі кореспондентки Лесі Вакулюк. У категорії „найжиттєвіша публікація” виграла „Газета по-українськи”, журналістка Юлія Гречка бувала на всіх подіях фестивалю і писала як і годиться формату газети життєві та детальні статті про заходи проекту. У категорії „Найефективніший агент” перемогла агенція „Укрінформ”, а молода журналістка Віра Маковій виборола своє право на почесне позиціонування промоційного агента фестивалю. У категорії „Найкращий редактор культурно-мистецьких програм” перемогу дістав Олексій Ананов з Радіо „Ера FM”. Координуючи наповнення мистецьких програм радіостанції він створював сприятливе програмне середовище для висвітлення подій та заходів проекту. „Найкращим народним оглядачем” виявився Володимир Щербина – провідний кореспондент порталу „Народний Оглядач”. Він переміг за якість та кількість анонсів, посилань та публікацій в Інтернеті – найбільшому інформаційному ресурсі. І нарешті найкращим фотографом став Віктор Глазко, професійний фотокор з Канади, виходець з України, який бачить своє професійне місце лише в Україні у співпраці з українськими проектами та організаціями. Окремі подяки були висловлені окремим виданням – газеті „ДЕНЬ”, журналу „Міжнародний Туризм”, журналу „Україна” та „Український тиждень”, а також англомовному інтелектуальному часопису „The Ukrainian”.

Оргкомітет Фестивалю „Українське Різдво” висловлює найщирішу подяку усім засобам масової інформації, котрі співпрацювали з проектом та сприяли поширенню його просвітницьких ідей, відродженню звичаєвих традицій обрядових зимових свят та проявили свідомий інтерес до поступового становлення самодостатньої конкурентоспроможної України.


Ініціатор фестивалю «Українське Різдво» Кирило Стеценко дає інтерв’ю в перерві концерту



Інформаційна довідка

Фестиваль «УКРАЇНСЬКЕ РІЗДВО» розпочався 7 грудня 2007 року. Його ідея - відновлення гармонії українського часу, відкриття глибинних сенсів традиційної звичаєвості, консолідація духовної енергії нації.

Ініційований Міжнародним Фондом ім. Кирила Стеценка Фестиваль здійснюється за підтримки Секретаріату Президента України та Національної Ради з питань культури і духовності.

Партнерами заходів Фестивалю виступили Міністерство культури і туризму, Українська Православна Церква Київського Патріархату, Всеукраїнське товариство «Просвіта», Український центр народної культури «Музей Івана Гончара», Національна Опера України, Національна Музична Академія України, Українська залізниця та Інформаційно-аналітична агенція «Наш Час».

Перший фестиваль «УКРАЇНСЬКЕ РІЗДВО» зумів підготувати для своєї аудиторії 13 мистецьких, інформаційних та соціальних заходів. Серед них три традиційні грудневі Вечорниці в Музеї Івана Гончара (“Вечорниці на Катерини”, “Вечорниці на Андрія”, “Вечорниці на Варвари”), концерт української духовної музики ім. Кирила Стеценка в Національній Консерваторії. Січневий період подивував киян та гостей столиці масовими вуличними та інноваційними заходами. Конкурс дзвонарів “Свято Різдвяних Дзвонів” на Дзвіниці Володимирського Собору зібрав дзвонарів Києва та київської області для презентації краси мистецької виконавської майстерності, а за твердженнями науковців, ще й для тілесного зцілення слухачів (вібрації церковного дзвону мають лікувальний вплив на людський організм). У Будинку Вчителя відбувся концерт “Козацька Псальма”, присвячений духу українського кобзарства за участю найвидатніших кобзарів, лірників, бандуристів та торбаніста. Акція “Різдво на Вокзалі” вразила публіку нестандартністю та сміливістю, адже за задумом Кирила Стеценка концерт мав освятити та олюднити колядками та щедрівками буденний громадський Південний Залізничний Вокзал Києва. Після заключного концерту в Національній Опері відбулись «Водосвяття в Гідропарку» (19.01.08) та «Літургія вдячності» (Володимирський Собор, 20.01.08, поч. о 13.00, Хор «Почайна» виконав духовні твори о. Кирила Стеценка).

Як зазначив продюсер Фестивалю Кирило Стеценко: Україна вже визріває для продуктивної громадської взаємодії у різних сферах життя – мистецькій, інформаційній, соціальній та політичній. Фестиваль має всі підстави стати традиційним, потужним та соціотворчим. Наступний фестиваль буде розвивати всі успішні експерименти Першого «УКРАЇНСЬКОГО РІЗДВА». Організатори переконані, що спокійна робота зі спонсорами протягом 2008 року зможе забезпечити реалізацію найсміливіших творчих ідей.

Тіна Пересунько, PR-менеджер Фестивалю “Українське Різдво”, директор «Українського Промоційного Альянсу-2».

Контакти:
+38(063) 8432985
+38(068) 3584120,
[email protected]
www.rizdvofest.org.ua


-----------------------------------

В тему:


На київському вокзалі колядували та щедрували

Конкурс українських дзвонарів

На вечорницях у музеї Гончара шукали Варвару

Кирило Стеценко розпочав фестиваль ”Українське Різдво”

Вечорниці на Катерини

Готуємося до «Різдва»

“Українська Зима”

Свята й обряди календарного циклу

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи