Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Новий сайт про ОУН-УПА

Сайт присвячено національно-визвольному рухові українського народу першої половини ХХ ст., уособленням якого є Організація Українських Націоналістів (ОУН) та створена нею Українська Повстанська Армія (УПА). Термін ОУН-УПА з строго історичної точки зору є до певної міри штучним, але часто вживається саме у такому вигляді, до чого є вагомі підстави.
Мета сайту перш за все інформаційна і зумовлена гострим браком правдивої інформації за темою. Українське суспільство ще й досі у масі своїй перебуває у полоні нав’язаних московською пропагандою міфологізованих уявлень про національну історію, і в тому криється величезна небезпека для майбутнього держави. Особливо постраждав імідж так званих “бандерівців” (учасників українського визвольного руху) - з тієї причини, що саме вони і все, що з ними пов’язано, протягом останніх десятиліть були і залишаються головною небезпекою для московського духовного панування в Україні.

У розділах Історія і Організація у дуже стислому і доступному вигляді викладено основну інформацію за темою, що стосується лише фактологічного боку питання. Докладніше про рух опору можна почитати, скориставшися книгами з Книжкової полиці. Довідник-енциклопедія полегшить сприйняття матеріалу, враховуючи, що для переважної більшості аудиторії тема є абсолютно чи відносно незнайомою, з усіма іменами та назвами. У розділі Персоналії подано біографії окремих визначних діячів. Нарешті, розділи Документи та Фотоархів містять першоджерела. Корисні матеріали, що не увійшли до основних розділів, зібрано до спеціальної секції Архів.

ОУН-УПА Легенда спротиву


----------------------------------------------------

В тему:

Літературний конкурс про боротьбу ОУН, УПА

Пам’ятник Степанові Бандері на кордоні України і Польщі

Українські герої мають право бути похованими в Україні

Пам’яті Романа Шухевича

Генералу В.Куку - Головнокомандувачу УПА - 90 років!

Пам’ятник бійцям УПА
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи