Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна пам’ятає про своїх дітей за океаном

Голова Державного комітету України у справах національностей та міграції Г.Г.Москаль відвідав українські громади у Південній Америці.
З 14 по 26 березня 2004 року Голова Державного комітету України у справах національностей та міграції Г.Г.Москаль перебував у службовому відрядженні згідно з дорученням Прем’єр-міністра України № 10127/1 від 11 березня 2004 р. в Аргентинській Республіці, Республіці Чилі та Республіці Парагвай.

У відповідності з технічним завданням програма перебування в Аргентинській Республіці, Республіці Чилі та Республіці Парагвай передбачала ознайомлення з проблемами забезпечення національно-культурних потреб українців та з досвідом мовно-культурної інтеграції етнічних українців у суспільство цих країн, зустрічі з лідерами українських громад, встановлення контактів з урядовими структурами, які опікуються питаннями захисту прав етнічних меншин в цих країнах тощо.

Протягом 15-21 березня 2004 року Г.Г. Москаль відвідав Аргентину та Парагвай на запрошення об’єднань українських громад зазначених країн для вивчення досвіду мовно-культурної інтеграції етнічних українців, ознайомлення з побутом української громади в цих країнах.

Згідно з програмою перебування в цих країнах Голова Комітету відвідав регіони компактного проживання етнічних українців – провінцію Місьйонес (Аргентина) та Департамент Ітапуа (Парагвай), де провів численні зустрічі з керівництвом українських громад та представниками місцевої влади, відвідав релігійні та культурні осередки, які традиційно залишаються центрами спілкування українців. Зокрема, мав зустрічі з губернатором Департаменту Ітапуа Луїсом Віедма Віго, мером міста Фрам Тетяною Троцюк, а також з головою муніципалітету міста Енкарнасьйон Рогеліо Бенітесом Варгасом та віце-губернатором провінції Місьйонес Пабло Щирщем.

З метою з’ясування умов проживання українських емігрантів, що прибули до Аргентини після 1991 року, Г.Г.Москаль провів низку зустрічей в Буенос-Айресі з керівництвом зовнішньополітичного відомства, начальником Управління з питань міграції, а також заступником Голови Комісії у закордонних справах Сенату Аргентини.

Питання подальшої розбудови плідних контактів між Україною та українською громадою Аргентини обговорювалися під час зустрічей з керівництвом Української Центральної Репрезентації в Аргентині, товариств “Просвіта” та “Відродження”, а також відвідання українських греко-католицької та автокефальної православної церков.

В рамках візиту до Республіки Чилі, що тривав з 21 до 25 березня 2004 року, Голова Держкомнацміграції провів переговори в чилійському МЗС, зустрівся з міністром сільського господарства Чилі, президентом Національної ради культури та мистецтв, Головою Комісії у закордонних справах Конгресу Чилі, керівництвом Торгово-промислової палати, Президентом українсько-чилійської Торговельно-промислової палати, Почесним консулом в Чилі Філіпе Лірою Ібаньєсом.

Центральними темами, які обговорювалися в ході зустрічей з представниками урядових структур Чилі, стали питання розбудови економічної складової двосторонніх відносин, перспектив та можливостей розширення взаємодії між двома країнами в комерційній сфері, нарощування обсягів двосторонньої торгівлі.

В ході переговорів з керівництвом Міністерства закордонних справ Чилі досягнуто домовленості щодо започаткування діяльності двосторонньої Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва та опрацювання питання про проведення її першого засідання до кінця поточного року. Чилійською стороною було висловлено пропозицію організувати напередодні цього заходу зустріч бізнесових кіл двох країн.

Під час візиту до вищезгаданих латиноамериканських країн було нагороджено відзнаками та почесними грамотами Держкомнацміграції України таких осіб: в Аргентинській Республіці – Голову Української Центральної Репрезентації в Аргентинській Республіці Юрія Іваника, Голову Головної Ради Української Центральної Репрезентації в Аргентинській Республіці Дмитро Грабара, а також Голову Українського культурного товариства “Просвіта” Петра Маслюка та Голову Українського товариства “Відродження” Богдана Коваля; в Республіці Парагвай – Почесного Консула України в Республіці Парагвай Андрія Левка Троцюка, мера міста Фрама Тетяну Троцюк.

Крім того, 26 березня 2004 року, на зворотному шляху до України, Г.Г.Москаль відвідав м. Париж, де за сприяння Посольства України у Французькій Республіці зустрівся з Директором Офісу Міжнародної Міграції Франції А. Нюттом, а також з представниками української громади у Франції.


----------------------------------------------------

В тему:

Геннадій Москаль зустрівся з українцями Аргентини та Парагвая

Наші за океаном

Україна – Чилі: перспективи співпраці

Єпископ для українців у Бразилії

З Венесуели українським музеям передано близько 300 робіт відомого українського художника Кричевського
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи