Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 11
  • Переглядів: 11

Чим шкідлива шаурма

Світ:

Дієтологи з британського графства Гемпшир визначили, що один кебаб (більше відомий як шаурма) на одну чверть складається з жиру. Вживання кебабов двічі в тиждень істотно підвищує ризик розвитку серцевих захворювань через десять років.
Учені вивчали калорійність і склад популярних у Великобританії страв швидкого харчування: індійську і китайську їжу, кебаби і "фіш-енд-чіпс" - смажену рибу з картоплею-фрі. Вони встановили, що майже весь фастфуд містить денну норму жирів, проте лідером серед шкідливої їжі виявився кебаб.

Один з досліджених ученими кебабів містив 111 грамів жиру, інший - 140, при тому, що максимальна денна норма споживання жирів для жінок складає близько 70 грамів.

Жиром є з'єднання гліцерину і жирних кислот. Велика частина жирних кислот в кебабах є насиченою. Саме насичені жирні кислоти провокують розвиток серцево-судинних захворювань.


В тему:

Ліберальні цінності – це не шаурму продавати

Москвичі ласують псячим м’ясом

Перемога для свиней: Франція забороняє суп

Жахливі дані, або те, прo що ми мовчимо
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи