Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

“Wild Dances” Руслани на Пісенному Конкурсі Євробачення 12-15 травня 2004 року

Все ближче наближається 12 травня – день, коли на сцену найпопулярнішого у світі телевізійного Пісенного Конкурсу Євробачення вийде український виконавець – енергійна і запальна Руслана з піснею “Wild Dances”.
Над аранжуванням та саундом цієї пісні разом з Русланою працювали спеціалісти з Києва, Лондона та Нью-Йорка. У запису взяли участь гітарист гурту “Cool Before”, екс-трубач “Zdob Si Zdob”, а шалену за драйвом і ритмом партію ударних виконала ... сама Руслана.

Руслана каже, що ставила собі за мету створення композиції, що звучатиме як гімн. Не гімн якоїсь окремої країни, а гімн свободі і тим людям, що прагнуть бути вільними. Цією піснею і філософією усього свого проекту Руслана закликає людей бути справжніми, вільними та невгамовними, як стихії природи, прагнути руху, йти вгору, ламати стереотипи.

“Wild Dances” – це безперечно сучасна композиція і в той же час у ній багато етніки. Неповторний колорит Гуцульщини відображений у звуках етнічних інструментів, елементах традиційної коломийки, в колоритних вигуках “Гей! Гей!” і “дана-дана”. Як зазначила Руслана на сьогоднішній прес-конференції, артисти балету “Життя”, який буде виступати з Русланою на конкурсі, підспівуватимуть Руслані “Гей! Гей” “вживу”. Для цього для артистів вже придбано спеціальну гарнітуру.

На прес-конференції був показаний кліп цієї пісні, яку Руслана співала англійською мовою. Він зараз ротується в країнах Європи, і за форматом не допускається комбінований варіант. Але ж на Конкурсі Євробачення один куплет пісні буде звучати українською мовою.

Руслана не перестає дивувати своєю працездатністю і енергійністю. Сьогодні вона з’явилася на прес-конференції у вишуканому білому костюмі з червоною вишивкою, що надав їй особливої привабливості і приховав природну втому після багаточисельних подорожей по Європі, які вона здійснювала протягом останніх двох місяців в рамках свого європейського промотуру. Пройшли виступи, інтерв’ю, ділові зустрічі в Білорусі, Латвії, Литві, Естонії, на Мальті, у Хорватії, Боснії і Гергоговині, Словенії, Монако, Португалії, Ісландії... Вчора вона ще була в Туреччині, а завтра – вже буде в Фінляндії.

У півфіналі Конкурсу, пряму трансляцію якого здійснюватиме Перший Національний з 22.00 до 24.00, Руслана виступатиме одинадцятою, чим вона надзвичайно задоволена – бо це золота середина і її щасливе число. Фінал буде показаний 15 травня з 22.00 до 1.00, а перебіг Конкурсу висвітлюватиметься в програмі “Щоденник Євробачення-2004” 10-15 травня у вечірній час щоденно після 21 години та в музичних новинах по вихідним також на Першому Національному.

Руслана буде змагатися у півфіналі за місце у фіналі, а для визначення переможця як у півфіналі, так і у фіналі, буде застосовано, як і минулого року, процедура телеголосування. Але за правилами Конкурсу голосувати за нашу Руслану можуть всі, крім України. Отже будемо вірити, що своїми голосами Руслану підтримають не тільки українці, розкидані по всій Європі, а й всі нації як ближньої, так і дальньої Європи, що відчують в гуцульських мотивах “Диких танців” енергетику своєї забутої прабатьківщини, того етнотворчого ”казана”, з якого давним-давно вийшли їхні давні пращури.


----------------------------------------------------

В тему:

Список телеканалів, що транслюватимуть пісенний конкурс “Євробачення” у країнах Європи

Останні приготування до “Євробачення”

“Дикі танці” ламають сцену

Нащадки вікінґів стали фанами Руслани

Руслана в Ісландії

Невтомна Руслана продовжує захоплювати Європу

Промо-тур Руслани до Боснії і Герцеговини, Словенії та Монако

Руслана в Стамбулі

“Дикі танці" в “льодовиковому палаці”

Італійцям сподобалася “Коломийка”

Руслана на Мальті
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи