Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Новини від “Вія”

Класики українського волхв-року гурт Вій спільно з видавництвом “Гута Records” оголосив на сторінці www.viyfrom.kiev.ua про доволі незвичний як на наш музичний простір чин: створення триб’юту, або інакше кажучи платівки з переспівами пісень Вія іншими виконавцями.
Кожен бажаючий взяти участь в подібному зачині повинен надати ознайомчий запис однієї чи кількох пісень Вія у власному виконанні. Пісняри, що пройдуть відбір, будуть запрошені до студії для запису цієї плити-присвяти. В свою чергу Вій на знак подяки безкоштовно запише на студії власне награння учасників триб’юту. Останній строк подання заявок (ознайомчих записів): 1 березня 2005 року. Прослуховуванням та відбором пропозицій займатиметься поважна Рада до складу якої зокрема увійшов безпосередньо гурт Вій, Андрій Середа (ватажок групи Кому Вниz) та відомий музичний журналіст і поширник української музики Сашко Євтушенко (повний перелік див. на www.viyfrom.kiev.ua).

До завершення подання заявок ще добрих 4 місяці, однак окремі обриси цього небаченого раніше на вітчизняній сцені почину вже промалювалися. Переспівати віївські притчі вже зголосилися знакові для нашої рок-сцени гурти Кому Вниz та Мертвий Півень, а також ватаги, які теж дружать з українським фольком: Мандри і Гайдамаки. Не виключено, що до задуму пристануть БОРЩ і Воплі Відоплясова. Останні, як відомо, встигли набити руку на переспівах та перекладах класики радянського року. Стосовно менш знаних команд сьогодні зарано називати імена, однак відомо, що зробити свою версію на одну з пісень голова Вія Дмитро Добрий-Вечір запропонував тернопільському гуртові Птаха-Проджект, з яким познайомився на рок-забаві Нівроку-2004 8-9 жовтня.

Віховий альбом бачиться як двоплитник і випускати його збирається згадане в-во “Гута Records”. Незабаром має відкритися окрема сторінка Мережі, присвячена суто Вієвому триб’юту, а наразі охочі можуть надсилати свої записи за адресою: 02105, Київ 105, а/с 103; або ж списатися з гуртом за е-скринькою [email protected] чи ICQ # 115593110.

Поки триває збір матеріалу, Вій збирається відсвяткувати вже п’яте (так є!) перевидання направду віхової платівки “Чорна рілля”. Цього разу на видавця підписалося товариство “ЕтноДиск” www.etnodysk.com.ua, яке зосереджується на випуску головно етнічних награнь. Святкування має відбутися 19 листопада в столичному клубі “Пивна Бочка” (метро “Петрівка”, Московський пр-т, 17/1) о 22.00. Крім того планується розіграти ювілейне і водночас колекційне видання “Чорної ріллі” в передачі “План Маршала”, що на Радіо РОКС-Україна 103,6 ФМ та серед відвідувачів сторінок гурту Вій www.viyfrom.kiev.ua і Київського рок-клубу rock.kiev.ua.

А тим часом інше видавництво, “Атлантік”, пустило в світ платівку вибраних речей Вія зі своєї завидної збірні “Рок-легенди України”. Про “вибраність” диску ясно промовляє його зміст:
1. Вогняне Коло
2. Змія
3. Колискова Для Лялькових Немовлят
4. Різдв'яна Балада
5. Лист Додому
6. Серед Тіней
7. Туман
8. Птах За Вікном
9. Політ Коршака
10. Як Летіли Бугаї
11. Очі Відьми
12. Хата Скраю Села


--------------------------------------------------

“ФДР-вісті з Краю”
(українські музичні новини)
Юрко ЗЕЛЕНИЙ, упорядник ФДР-вістей з Краю
вул. Оболонська, 21
4-й поверх, Праве крило
Київ 04071
Україна
+38 (067) 94-658-34
+38 (044) 417-56-14
+38 (044) 233-36-34
E-mail: [email protected]
Web: www.fdr.com.ua


----------------------------------------------------

В тему:

Ой, хто-хто “Вія” любить...
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи