Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зростає число небайдужих

Громадська ініціатива “Не будь байдужим!” розширює свою географію, коло учасників та методи роботи.
Призначена на 10 травня прес-конференція учасників ініціативи “Не будь байдужим!” мала несподівану передмову. Напередодні методом флеш-мобу було поширено заклик принести до “Українського Дому” по глянцевому журналу, що виходять в Україні неукраїнською мовою, і залишити його на сходах. Це символізуватиме бажання громадян України мати можливість читати журнали українською мовою.

Хто виступив ініціатором флеш-мобу, організатори “Не будь байдужим!” не знають, але однозначно підтримали цю акцію і самі також принесли по журналу.

В самій прес-конференції взяли участь ініціатори й постійні учасники акцій “Не будь байдужим!” Сашко Положинський (лідер гурту “Тартак”) та Сергій Присяжний (лідер гурту “Мотор’ролла”), а також нові учасники Олександр Ярмола (лідер гурту “Гайдамаки”) та Олександр Авдієнко (активіст ВГО “Громадянська платформа”).

Розширення кола учасників (а ще більше – кола прихильників) фактично знаменує початок перетворення ініціативи на громадський рух. До ініціативи приєднуються нові люди, нові колективи, нові організації. Вони приходять до організаторів “Не будь байдужим!” з новими ідеями, новими ініціативами. Так в Олександрії в рамках акції буде вперше реалізована нова ідея, яку після попередньої акції запропонувала одна з журналісток: безпосередньо на площі Леніна, де відбуватиметься подія, буде представлено кілька тисяч малюнків учнів олександрійських шкіл, які відгукнулися на заклик організаторів акції й намалювали свої малюнки на тему “Я хочу, щоб моє місто, країна, планета були такими...”.

А під час вчорашньої прес-конференції художник Коляда запропонував свою допомогу в організації на майбутніх акціях “візуальної складової”.

Присутні на прес-конференції журналісти в більшості своєї були прихильно налаштовані до організаторів акції, деякі навіть принесли з собою російськомовні журнали та викинули їх на сходи. Хоча й серед журналістської братії знайшлися дивні представники.

Так одна з ліберальних журналісток, що брала участь в провальному марші наркоманів, задала організаторам довге та закручене питання, яке скоріше скидалось на міні-лекцію про те, які хороші марихуанщики і які погані патріоти-скінхеди-націсти, що ображають нещасних наркоманів і дуже нетолерантно не дали їм пройтися маршем. Сама ж суть питання зводилась до того, як учасники “Не будь байдужим!” ставляться до марихуани. Учасники пояснили прихильниці марихуани, що вони однозначно проти наркотиків. Вони сказали і про необхідність боротись проти пияцтва, а не за впровадження нових дурманів.

А журналістка телеканалу “Інтер” запитала, чи не бояться учасники акції, що після того, як вони викинули російськомовні журнали, то деякі люди в продовження можуть почати спалювати на багаттях книжки. (Цікаво, коли телеканал “Інтер” показував бойову підготовку екстремістської українофобної організації “Прорыв”, то питання про можливі наслідки чомусь не виникали). Учасники акції пояснили, що книга – це джерело знань. Палити книги – це дуже погано. Сама акція не ПРОТИ будь-якої мови, а ЗА українську мову, ЗА те, щоб в Україні було сформовано україномовне інформаційне поле, ЗА те, щоб українці мали можливість отримувати інформацію рідною мовою.

Ще одна журналістка настирлива намагалась прив’язати акцію до чогось політичного – чи то партії, чи то блоку. На що Сашко Положинський прочитав їй невеличку “політінформацію”, добре сприйняту іншими журналістами. Серед іншого він сказав, що ненавидить Верховну Раду в тому вигляді, в якому вона існує, адже переважна більшість депутатів йде до неї не для роботи на благо України, а заради власних корисних інтересів. Сашко нагадав, що депутати попереднього скликання на закінчення своєї “роботи” ухвалили закон про величезні кошти на утримання колишніх депутатів – лише “пенсія” одного з них складатиме 120 тисяч гривень на рік. І це в той час, коли багатьом людям нема грошей навіть на поїздку автобусом. Не краще й новий склад ВР.

Врешті-решт Сашко озвучив одну з ідей Третього Гетьманату – необхідність перетворення Верховної Ради на дорадчий орган при Президенті-Гетьмані. Глава держави матиме широкі повноваження для своїх дій (здійснених як за порадою ВР, так і в деяких випадках всупереч), але при тому буде персонально відповідати за свої дії.


Докладніше про прес-конференцію можна прочитати тут.

Учасники прес-конференції (зліва направо): Олександр Ярмола, Сергій Присяжний, Олександр Положинський, Олександр Авдієнко


----------------------------------------------------

В тему:

Вдаримо гарною музикою по розгільдяях та українофобах!

Українізація України триває

Мова і війна

Проект Сенсар: мова, одяг, Лінукс

Офіційний сайт ініціативи “Не будь байдужим!”

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи